Verenigde Staten maken weg vrij voor toelating kweekvlees

De voedsel- en gezondheidsinstanties in de Verenigde Staten hebben de weg vrijgemaakt voor toelating van kweekvlees op de Amerikaanse consumentenmarkt.

Verenigde+Staten+maken+weg+vrij+voor+toelating+kweekvlees
© Mosa Meat

Het Amerikaanse landbouwministerie Usda en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hebben na uitgebreide inspecties 'geen vragen' meer over het in laboratoria geproduceerd vlees van Upside Foods. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu alleen nog goedkeuring nodig over enkele technische kwesties, zoals de etikettering van de verpakking en de kwaliteitscontroles tijdens het productieproces.

Oprichter Uma Valeti van Upside Foods sprak van een 'keerpunt in de geschiedenis van voedsel' en prees de allereerste 'geen vragen meer'-vergunning. 'Deze mijlpaal markeert een grote stap naar een nieuw tijdperk in de vleesproductie. Ik ben blij dat Amerikaanse consumenten binnenkort de kans krijgen om vlees te eten dat rechtstreeks uit dierlijke cellen is gegroeid.'


Bill Gates

Het bedrijf heeft verschillende investeerders aangetrokken, onder wie Bill Gates en durfkapitalist John Doerr. Het bedrijf wordt nu geschat op een waarde van meer dan een miljard dollar. Enkele van de grootste traditionele vleesbedrijven, waaronder Tyson en Cargill, hebben er ook in geïnvesteerd.


De nu verleende goedkeuring is alleen van toepassing op vlees gemaakt van gekweekte kippencellen door Upside Foods, maar de autoriteiten zeggen dat ze nu voor andere vleessoorten dezelfde procedures willen doorlopen, ook van andere bedrijven.

Singapore was twee jaar geleden het eerste land dat de verkoop van kweekvlees toestond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer