Megazaak rond 'gefaciliteerde' mestfraude van start

Voor de rechtbank in het Brabantse Den Bosch start maandag de zaak tegen agrarisch adviesbureau Bergs Advies en zijn bestuurders. Zij worden ervan verdacht een faciliterende rol te spelen in het ontduiken van de mestwetgeving.

Megazaak+rond+%27gefaciliteerde%27+mestfraude+van+start
© Pixabay

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet Bergs Advies als een hoofdrolspeler in het organiseren van mestfraude. Het bureau zou veehouders actief adviseren over de mazen in de wet en meehelpen met het vervalsen van documenten. Hiertoe zou onder meer de melkproductie van boeren op papier zijn verhoogd en gemeentegrond zijn meegeteld bij de percelen waarop mest mag worden uitgereden.


In totaal stelde het OM zes fraudedossiers samen die in vier zittingsdagen worden behandeld. Als een van de grootste agrarische adviesbureaus had Bergs Advies volgens de aanklacht de kenmerken van een criminele organisatie met als doel het ontduiken van de mestwetgeving.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer