Vijf verdachten aangehouden in mestfraudezaak

De NVWA-IOD en de politie hebben 25 januari vijf verdachten aangehouden in een lopend onderzoek naar internationale mestfraude. Nederlandse en Belgische faciliterende bedrijven worden ervan verdacht samen te werken bij grootschalige fraude met meststoffen.

Vijf+verdachten+aangehouden+in+mestfraudezaak
© ANP

Het vermoeden bestaat dat de verdachten administratie en verplichte mestmonsters manipuleerden, zodat mest op papier een andere bestemming kreeg dan in werkelijkheid. Ook zijn er vermoedelijk opzettelijk niet-toegestane producten gebruikt en is er een onjuiste mestadministratie bijgehouden door een Nederlandse covergister. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Omdat de verdenking is dat Nederlandse en Belgische bedrijven samenwerken bij de fraude, hebben de divisie Inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD), Politie Oost-Brabant, Politie Zeeland-West-Brabant, het Functioneel Parket, de Belgische Federale gerechtelijke politie en het Parket Antwerpen de krachten gebundeld in een Joint Investigation Team. Op 11 februari 2021 vonden er op diverse locaties in Noord-Brabant en België doorzoekingen plaats.

Over de nationaliteiten van de verdachten en hun woonplaats hebben de NVWA-IOD en de politie nog geen mededelingen gedaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer