Rechtszitting tegen Bergs Advies uitgesteld

De inhoudelijke zitting tegen Bergs Advies in het Limburgse Heythuizen en vier (voormalige) directeuren wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. De zaak is terugverwezen naar het Openbaar Ministerie voor aanvullende informatie. Vervolgens wordt de zaak opnieuw aangemeld bij de rechtbank.

Rechtszitting+tegen+Bergs+Advies+uitgesteld
© Pixabay

Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de regiezitting op de rechtbank in Den Bosch.Tijdens deze regiezitting werd gekeken wat er nog nodig is, voordat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. Omdat het om een complexe zaak gaat, is deze nu terugverwezen naar het Openbaar Ministerie.


• Lees ook: Inval bij adviesbureau vanwege mestfraude

Het Openbaar Ministerie beschouwt Bergs Advies als de spil in grootschalige mestfraude, waarbij boeren werden geholpen door 'actief mee te denken' over het ontduiken van de regelgeving. Daarmee zou dit adviesbureau een belangrijk aandeel hebben gehad in de omvangrijke mestfraude in Nederland.


Doorzoekingen op tien locaties

Bergs Advies is een groot adviesbureau voor veehouderijbedrijven op het gebied van milieu, bestemmingsplannen, mestverwerking en subsidies. Het bedrijf heeft tientallen adviseurs in dienst. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voerde in 2018 op tien locaties doorzoekingen uit in een onderzoek naar mestfraude.

Bij de actie werden naast Bergs Advies ook nog negen woningen en bedrijfsgebouwen door- en onderzocht. Ook toen al werd Bergs Advies de spin in het web genoemd. Het bedrijf werd in 2017 al veroordeeld vanwege valsheid in geschrifte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer