Proces over grootschalige mestfraude begonnen

Voor de rechtbank in Den Bosch is deze week het strafproces begonnen tegen Bergs Advies en vier (voormalig) directeuren van het Limburgse bureau. Het Openbaar Ministerie beschouwt Bergs Advies als de spil van grootschalige mestfraude, waarbij boeren werden geholpen door 'actief mee te denken' over het ontduiken van de regelgeving.

Proces+over+grootschalige+mestfraude+begonnen
© Twan Wiermans

Volgens het Openbaar Ministerie zou het bureau in Heythuysen een belangrijk aandeel hebben gehad in de omvangrijke fraude met dierlijke mest in Nederland. Bergs Advies is een groot adviesbureau voor veehouderijbedrijven op het gebied van milieu, bestemmingsplannen, mestverwerking en subsidies. Het bedrijf heeft tientallen adviseurs in dienst.

Twee jaar geleden voerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in 2018 op tien locaties doorzoekingen uit in een onderzoek naar mestfraude. Bij de actie werden naast Bergs Advies ook nog negen woningen en bedrijfsgebouwen doorzocht. Ook toen al werd Bergs Advies de spin in het web genoemd. Het bedrijf werd in 2017 ook al eens veroordeeld vanwege valsheid in geschrifte in een mestfraudezaak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer