Tweede Kamer: 'Neem fiscale belemmeringen voor stoppers weg'

De regering moet onderzoeken of er fiscale belemmeringen bij stoppersregelingen zijn voor boeren. Als die er zijn, dan moet de regering onderzoeken hoe deze zijn weg te nemen.

Tweede+Kamer%3A+%27Neem+fiscale+belemmeringen+voor+stoppers+weg%27
© Twan Wiermans

Dat is de strekking van een motie van CDA, ChristenUnie en SGP die donderdag is aangenomen in de Tweede Kamer. Met de motie vraagt de Kamer aan staatssecretaris Marnix van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst om met de agrarische sector onderzoek te doen naar de fiscale belemmeringen.


De drie partijen hebben vastgesteld dat boeren die gebruikmaken van een vrijwillige stoppersregelingen soms direct een groot deel van hun stoppersvergoeding naar de Belastingdienst kunnen brengen. Dat weerhoudt boeren in sommige gevallen van deelname aan de vrijwillige regeling.

Het kabinet schiet zich daarmee in de voet, omdat ze boeren juist wil stimuleren om van de vrijwillige regelingen gebruik te maken, vinden de drie christelijke partijen. Het kan volgens hen de moeite waard zijn te onderzoeken hoe deelname aan de regeling fiscaal kan worden ondersteund.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer