Supermarkten tekenen voor 100 procent robuuste aardappelen

Samen met andere ketenpartijen tekenen zes supermarktketens volgende week het nieuwe convenant voor een volledige transitie naar robuuste aardappelen.

Supermarkten+tekenen+voor+100+procent+robuuste+aardappelen
© Albert Heijn

De zes supermarkten zijn Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Lidl, Ekoplaza en Superunie. Zij committeren zich met hun handtekening aan de promotie en verkoop van robuuste aardappelrassen binnen het biologisch assortiment. Daarnaast zullen ze toeleveranciers vragen om voor verwerkte aardappelproducten, zoals chips, frites en aardappelschijfjes, ook te kiezen voor de robuuste rassen.


De dertig robuuste aardappelrassen die inmiddels beproefd en beschikbaar zijn, beschikken over een goede weerstand tegen phytophthora. De convenantpartners stellen dat met de transitie naar robuuste rassen de teler wordt beschermd tegen teeltrisico's en dat deze meer garanties geven voor een stabiele productie. De consument wordt volgens de ondertekenaars bovendien beschermd tegen het gebruik van chemische middelen.

De ondertekening van het nieuwe convenant vindt woensdag 16 november plaats in het Aardappelhuis van kweekbedrijf Plantera in het Flevolandse Marknesse. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van biologische ketenorganisatie Bionext en van de Flevolandse telersvereniging Bdeko.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer