Britten willen ook overstappen op robuuste aardappelen

De Britse biologische ketenorganisatie Soil Association neemt het initiatief voor de 'UK Robust Potato Pledge' voor de introductie van robuuste aardappelrassen in het Verenigd Koninkrijk (VK).

Britten+willen+ook+overstappen+op+robuuste+aardappelen
© Ger Loeffen

Doel van deze belofte ofwel dit convenant is dat Britse ketenpartijen biologische aardappeltelers in het VK ondersteunen en stimuleren bij het overstappen op aardappelrassen die resistent zijn tegen phytophthora. Deze volledige overgang naar een 100 procent robuust biologisch aardappelareaal moet in vijf jaar tijd plaatsvinden.

Afzetorganisaties en retailers als Waitrose, Riverford, Abel and Cole, Agrico, Sarpo, Skea Organics, RB Organic en Produce World hebben het Britse convenant inmiddels al ondertekend. De 'UK Robust Potato Pledge' is op 13 oktober officieel gelanceerd tijdens een conferentie voor de biologische landbouwsector.


Het Britse initiatief sluit aan op het convenant 'Versnelde transitie naar robuuste aardappelen' dat in 2017 van start is gegaan in Nederland. Het centrum voor agro-ecologie, water en weerbaarheid van de universiteit in Coventry gaat de overgang naar robuuste aardappelen monitoren en begeleiden. Het is daarbij de bedoeling dat ook de gangbare aardappelketen geleidelijk robuuste rassen gaat opnemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer