LTO benoemt nieuwe portefeuillehouder Gezonde Planten

Ron Mulders is door het bestuur van LTO Nederland aangesteld als portefeuillehouder Gezonde Planten. Naast deze nieuwe functie is Mulders ook voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

LTO+benoemt+nieuwe+portefeuillehouder+Gezonde+Planten
© LTO Nederland

Mulders start per direct als portefeuillehouder Gezonde Planten. Hij staat voor de opdracht om ervoor te zorgen dat Nederlandse boeren en tuinders ook op lange termijn rendabel kunnen produceren, binnen de randvoorwaarden van de overheid. 'Een uitdagende opdracht', meldt LTO Nederland.De randvoorwaarden betreffen de Kaderrichtlijn Water, de Europese boer-tot-bordstrategie en de beoogde Verordening duurzaam gebruik gewasbeschermingsmiddelen. In dat verband zijn gewasbeschermingsmiddelen en alternatieven, weerbare teelten, fytosanitaire zaken en voedselveiligheid belangrijke onderwerpen.


Ruimte voor transitie

'Deze onderwerpen worden voortvarend opgepakt in Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030 en Praktijkprogramma Plantgezondheid', stelt LTO. Goede samenwerking met verschillende overheden is belangrijk voor Mulders in zijn nieuwe functie. Die samenwerking moet volgens LTO leiden tot voldoende ruimte voor boeren en tuinders om de voorgenomen transitie succesvol te laten verlopen.


Ron Mulders (1960) studeerde bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Hij vervulde verschillende managementfuncties bij Stork en was adviseur bij Twynstra Gudde. Hij kwam in 1996 in dienst bij veiling ZON waar hij algemeen directeur werd. Na zijn vertrek in 2002 werd hij zelfstandig interim-manager en adviseur, en werkte voor uiteenlopende organisaties, onder andere in de land- en tuinbouw. Sinds april 2022 is hij NFO-voorzitter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer