Tineke+de+Vries+LTO%2Dportefeuillehouder+Bodem+%26amp%3B+Water
Nieuws
© LTO Noord

Tineke de Vries LTO-portefeuillehouder Bodem & Water

Tineke de Vries (54), akkerbouwer in het Friese Hallum, is benoemd tot portefeuillehouder Bodem & Water bij LTO Nederland. Zij is daarmee de laatste van de zes portefeuillehouders die in februari van start zijn gegaan bij LTO.

De Vries gaat zich voor de leden van LTO inzetten op onder meer het mest- en mineralenbeleid en het Nationaal Bodemprogramma. Voor waterkwaliteit en -kwantiteit zijn onderwerpen als verzilting, droogte en wateroverlast belangrijk. Ook rondom het waterschapsbestel zal zij een verbindende rol binnen en buiten LTO spelen.


'Met Tineke is het team van portefeuillehouders compleet en zijn we goed voorbereid op de formatie en het nieuwe kabinet', zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. 'Het zal een uitdagende tijd worden, in Den Haag en in Brussel. Des te belangrijker is het om de verbinding op te blijven zoeken. Als boeren en tuinders onderling, maar ook richting de maatschappij. Ik ben blij dat we daarvoor de juiste mensen in onze vereniging hebben, mensen die verantwoordelijkheid nemen met een bijdrage aan een nog betere land- en tuinbouw.'


Verbinding leggen

Begin februari gingen al vijf portefeuillehouders (opnieuw) van start: geitenhouder Jeannette van de Ven (Gezonde Dieren), melkveehouder Trienke Elshof (Platteland & Omgeving), varkenshouder Eric Douma (Ondernemerschap & Onderwijs), akkerbouwer Edwin Michiels (Natuur, Klimaat & Energie) en akkerbouwer Joris Baecke (Gezonde Planten).De bestuurders hebben de taak binnen de diversiteit van de vereniging tot breed gedragen standpunten en ambities te komen en daarover met de rest van de maatschappij de verbinding te leggen. Met het invullen van de vacature Bodem & Water is het team van portefeuillehouders compleet.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer