Lutosa investeert miljoenen in aardappelvlokkenfabriek

Aardappelverwerker Lutosa heeft een nieuwe aardappelvlokkenfabriek geopend in het Belgische Leuze-en-Hainaut. Met de investering is een bedrag van 45 miljoen euro gemoeid. Lutosa, dat onderdeel is van het Canadese McCain, hoopt zo te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar gedehydrateerde producten.

Lutosa+investeert+miljoenen+in+aardappelvlokkenfabriek
© Lutosa

De fabriek is gespecialiseerd in het verwerken en drogen van aardappelen tot vlokken, die nadien kunnen worden gebruikt om puree van te maken. De capaciteit komt uit op 96 ton vlokken per dag. De keuze voor aardappelvlokken was bij het dochteronderdeel van McCain snel gemaakt. 'We zien dat de wereldwijde vraag naar vlokken toeneemt. Met deze investering willen we daar een antwoord op bieden', meldt Lutosa in een persbericht.

Met de bouw van de aardappelvlokkenfabriek is een totaalbedrag van 45 miljoen euro gemoeid, waarvan 10 procent gebruikt is voor duurzaamheidsverbeteringen. Lutosa stelt bijvoorbeeld dat de energie-efficiëntie met 15 procent is verbeterd en het waterverbruik met 40 procent omlaag kan worden gebracht.

Naast de vestiging in Leuze-en-Hainaut heeft Lutosa een vestiging in het West-Vlaamse Sint-Eloois-Vijve. Het familiebedrijf is sinds 2013 onderdeel van McCain. In die afgelopen jaren heeft de Canadese aardappelverwerker al ruim 300 miljoen euro in de fabrieken van Lutosa gepompt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer