Lamb Weston krijgt joint venture met Meijer volledig in handen

Lamb Weston Holdings uit de Verenigde Staten neemt voor 700 miljoen euro de resterende aandelen in de Europese joint venture met Meijer Frozen Foods over. Na afronding van de transactie wordt Lamb Weston volledig eigenaar van vijf extra productielocaties, waaronder vier locaties in Nederland.

Lamb+Weston+krijgt+joint+venture+met+Meijer+volledig+in+handen
© Haijo Dodde

De vijfde productielocatie bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Ook verwerft het Amerikaanse bedrijf een aandeel van 75 procent in een joint venture in Oostenrijk. De zes fabrieken gezamenlijk produceren bijna 910.000 ton aan bevroren eindproduct. 'De joint venture met Meijer Frozen Foods heeft gediend als een sterk platform om de groei in Europa en het Midden-Oosten te stimuleren', stelt CEO Tom Werner van Lamb Weston.

Werner zegt dat de aankoop van de resterende aandelen aansluit bij Lamb Weston's doelstellingen van kapitaalallocatie en acquisitie op de lange termijn. 'Daarbij zijn we overtuigd dat onze productievoetafdruk zal versterken door gebruik te maken van een wereldwijde toeleveringsketen.' Het aankoopbedrag van 700 miljoen euro is onderverdeeld in een betaling van 525 miljoen euro in contanten en 175 miljoen euro in gewone aandelen van Lamb Weston.


Marktleider in Europa

Kees Meijer van Meijer Frozen Foods is tevreden met de prestaties van afgelopen jaren. 'We zijn samen marktleider in Europa geworden en houden vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van Lamb Weston en de wereldwijde diepvriesaardappelmarkt.' In het fiscale jaar 2022 realiseerde Lamb Weston een netto-omzet van 954 miljoen euro. Dat is inclusief 114 miljoen euro vanuit de voormalig joint venture in Rusland.


De leverancier van diepgevroren aardappelproducten verwacht de transactie in de tweede helft van het fiscale jaar 2023 af te ronden, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer