VleesveeNL gaat voor sterkere positie rundvlees

Stichting VleesveeNL timmert flink aan de weg. Met diverse kennisprojecten hoopt de stichting de Nederlandse vleesveehouderij te versterken. Ook onderzoekt de stichting de integrale kostprijs.

VleesveeNL+gaat+voor+sterkere+positie+rundvlees
© Han Reindsen

Volgens voorzitter Jacco Keuper van stichting VleesveeNL is er een rijkdom aan verschillende rundvleesconcepten. 'Maar ervaringen rond het vermarkten en beschikbaarheid van kennis zijn nog te versnipperd. Ook bij het beleid is de vleesveesector niet goed in beeld.'

De Vleesvee Academie moet daar verandering in brengen. Met kennis, onderzoek en het delen van praktische en marktgerichte ervaring wil de stichting bijdragen aan een vitale vleesveehouderij. Keuper: 'Met deze impuls willen wij, samen met onze ondersteunende organisaties, zoals LTO, Vee & Logistiek Nederland en Federatie Vleesveestamboeken Nederland, de sector goed zichtbaar maken.'


Boerderijverkoop

De Vleesvee Academie coördineert verschillende educatie- en onderzoeksprojecten. Het gaat om praktische projecten die dicht op de boeren- en ketenpraktijk zitten, denk aan een masterclass voor een succesvolle boerderijverkoop of een reeks excursies op bedrijven om meer inzicht in de totale keten te krijgen.

Ook loopt er een onderzoek naar de integrale kostprijs van rundvlees en is er een onderzoek gestart naar de beleving van consumenten bij de aankoop van rundvlees.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer