Beeld 'Zeug met biggen' moet terug voor Brabants provinciehuis

Het vernielde beeld 'Zeug met biggen' moet terugkomen in Den Bosch, vindt de meerderheid van de partijen van de Provinciale Staten in Noord-Brabant. Het provinciebestuur heeft de opdracht gekregen om uit te zoeken hoe.

Beeld+%27Zeug+met+biggen%27+moet+terug+voor+Brabants+provinciehuis
© Twitter/Alexander van Hattem

In de motie van de PVV staat dat het beeld van kunstenaar Kees Jansen, dat er al sinds 1979 staat, door de jaren heen een beeldbepalende functie heeft gehad op het voorplein van het provinciehuis. Daarmee is het tot Brabants cultureel erfgoed gaan behoren.

Het standbeeld was een gift van de NCB, de voorloper van ZLTO. Het is al vaker vernield. In 1998 werden twee bronzen biggen gestolen door een actiegroep. Die zijn teruggevonden. In 2006 werd een big ontvreemd en in 2019 verdwenen opnieuw drie biggen. De laatste diefstal dateert van drie maanden geleden.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer