Wijkagenten praten met Limburgse boeren over veiliger buitengebied

Op initiatief van het Platform Veilig Ondernemen hebben enkele wijkagenten vorige week een bezoek gebracht aan ondernemers uit de agrosector in de gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas.

Wijkagenten+praten+met+Limburgse+boeren+over+veiliger+buitengebied
© Nieuwe Oogst

Deze ondernemers, loonwerkbedrijf Bruynen, aspergeteler Van Rijswijck en machinebouw/mechanisatiebedrijf Coenders, hebben allemaal met criminaliteit te maken gehad. Denk aan diefstal van gps-systemen, trekkers, sproeikoppen, diesel, computers, klein gereedschap en apparatuur. De ondernemers zijn met de wijkagenten hierover in gesprek gegaan.

'Het is niet alleen de materiële schade die ze ervaren, maar ook persoonlijk kunnen deze nare ervaringen een behoorlijke wissel trekken op een gezin', zegt LLTB-projectleider Nicole Alberts.


Persoonlijk contact nodig

'De conclusie dat aangifte doen belangrijk is, werd al snel getrokken. En dat persoonlijk contact, onder meer met de wijkagent, de samenwerking bevordert. Het buitengebied mag niet worden overgenomen door criminelen', stelt Alberts.

Onder andere de keurmerken Veilig Ondernemen, die in Noord- en Zuid-Limburg worden opgestart, vervullen volgens de LLTB-projectleider een belangrijke rol om de afstand tot elkaar te verkleinen. 'De ondernemers zijn dan ook blij met deze stappen die het buitengebied hopelijk snel weer wat veiliger maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer