Royal FloraHolland beperkt toegang tot koelcellen

Bloemenveiling Royal FloraHolland beperkt de vrije toegang tot koelcellen. Reden hiervoor is de toename van diefstal en vernielingen en het zonder toestemming gebruiken van de koelcellen.

Royal+FloraHolland+beperkt+toegang+tot+koelcellen
© Royal Flora Holland

De bloemenveiling wil de veiligheid van producten, processen en mensen op deze manier waarborgen. In Aalsmeer is in mei 2021 een pilot gestart. Deze wordt uitgerold naar alle grote bewaarkoelcellen.

'We vinden het heel belangrijk dat de producten die onder onze verantwoordelijkheid vallen veilig zijn', meldt Ron van 't Hoog, manager logistiek Aalsmeer. 'In de afgelopen jaren zijn er veel producten ontvreemd. We hebben al eerder maatregelen getroffen, zoals aanvullende camerabewaking. Maar dit blijkt niet altijd voldoende.'

Royal FloraHolland treft nu aanvullende maatregelen, zoals het minder toegankelijk maken van koelcellen voor personen die er niet hoeven te zijn. 'Daardoor houden we grip op de stromen van mensen en goederen. Ik ben blij dat we nu de eerste stap hebben gezet', stelt Van 't Hoog.


Toegangscontrole

Het principe van de toegangscontrole wordt nu getest in een koelcel in Aalsmeer. Als het principe en de techniek goed werken, voorziet Royal FloraHolland nog dit jaar stapsgewijs alle grote bewaarkoelcellen op alle locaties van toegangscontrole.

Jorgen Slobbe, teammanager logistiek Aalsmeer, staat volledig achter het beter afsluiten van de koelcellen. 'Het is natuurlijk wel essentieel dat de logistieke processen doorlopen en dat niemand onbedoeld voor een dichte deur staat. Daarom hebben we samen met adviesbureau RE&FM in kaart gebracht wie toegang moet hebben tot de koelcel.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer