Cumela: 'Registreer en markeer gps-systemen tegen diefstal'

'Registreren en markeren, stop de dief.' Brancheorganisatie Cumela is samen met LTO, Fedecom en Platform Veilig Ondernemen gestart met de campagne 'Stop Diefstal!'. Deze campagne roept ondernemers op om kostbare gps-apparatuur voor landbouw en grondverzet te registeren en te markeren.

Bij loonbedrijf Timmer in Ermelo zijn ze slachtoffer geworden van gps-diefstal. 'Wij zijn twee weken geleden 's nachts bestolen', zegt eigenaar Wouter Timmer. 'Ze zijn ons terrein binnengekomen via de achterzijde. De volgende ochtend was de apparatuur verdwenen.'

Marcel Elferink van Cumela volgt de diefstallen op de voet. 'De landelijke politie is er ook mee bezig en die schat dat er tussen de 6 en 7 miljoen euro aan apparatuur is weggenomen.'


Om diefstal in de toekomst tegen te gaan, plakt Timmer permanente labels en waarschuwingsstickers op de apparatuur. Via de app Stop Heling (iOS en Android) kunnen ondernemers registratielijsten met foto's opstellen. Timmer: 'De stickers zorgen er voor dat het voor de dieven moeilijker wordt om de apparatuur te verhandelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer