FloraHolland meldt verbetering logistieke processen

De combinatie van nieuwe medewerkers en een verminderde aanvoer zorgt ervoor dat FloraHolland een verbetering in de logistieke performance ziet. Wel geeft de bloemenveiling meteen aan dat de verwachte aanvoerstijging in het voorjaar van 2023 een volgende uitdaging is.

FloraHolland+meldt+verbetering+logistieke+processen
© FloraHolland

FloraHolland kreeg afgelopen periode flink wat kritiek over zich heen. De interne logistiek was verre van op orde, waardoor klanten hun bloemen en planten veel te laat geleverd kregen. Inmiddels loopt het afleveren van producten steeds vaker als gepland. Op alle locaties ligt de eindtijd nu zo'n dertig tot zestig minuten eerder dan voorgaande maanden.

Die verbetering in de logistieke processen komt onder andere door het aantrekken van nieuwe medewerkers en doordat het proces bij zowel het veredelen als orderpicken door aanpassingen eerder kan worden afgerond. Ook speelt mee dat kwekers de keuze maken om minder te verwarmen en belichten. Hierdoor is de aanvoer op alle exportlocaties afgelopen weken langzaam in volume afgenomen.


Grotere aanvoer in voorjaar

Wel meldt FloraHolland dat de grote verwachte stijging van de aanvoer in het voorjaar van 2023 een uitdaging is. 'Daar moeten we als sector gezamenlijk op anticiperen als we meer zekerheid willen bieden over goede logistieke prestaties', stelt de organisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer