Floriade draait uit op financieel debacle

Met nog eens 6,6 miljoen euro extra loopt het totale verlies voor de organisatie van de Floriade in het Flevolandse Almere op tot bijna 100 miljoen euro.

Floriade+draait+uit+op+financieel+debacle
© Studio Kastermans

Het grotere verlies voor de Floriade is waarschijnlijk het gevolg van nog weer tegenvallende bezoekersaantallen. Aanvankelijk ging Floriade BV, de organisator van het grote tuinbouwevenement, uit van twee miljoen bezoekers. Maar dat is in de loop van de zomer naar beneden bijgesteld naar 1,2 miljoen en waarschijnlijk wordt daarvan uiteindelijk nog niet de helft gerealiseerd.

Komend weekend eindigt de 2022-editie van de Floriade. Het bedrag van 6,6 miljoen euro als extra verliespost wordt deze week genoemd door gemeente Almere in beantwoording op vragen van de lokale partij ApOpa over de stand van zaken.


Totaal verlies bijna 100 miljoen euro

Omroep Flevoland heeft inmiddels berekend dat het totale verlies van gemeente Almere voor het organiseren van de Floriade uitkomt op bijna 100 miljoen euro. De omroep gaat ervan uit dat de gemeente van dit bedrag het grootste deel niet meer terugziet. Binnenkort worden de werkelijke financiële consequenties duidelijk als het college van burgemeester en wethouders van Almere de begroting van de Floriade toelicht.

De Nederlandse tuinbouwsector ondernam in augustus nog een poging om de Floriade te promoten. Initiatiefnemers Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis riepen toen tuinders op om mee te werken aan de #LoveFloriade-roadtour. Ook deze actie heeft het brede publiek onvoldoende weten te bereiken om de organisatie van Floriade te behoeden voor een financieel debacle.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer