Floriade start met reeks AGF-productbeoordelingen

Floriade Expo in Almere start met een reeks productbeoordelingen voor aardappelen, groenten en fruit. Sla heeft de primeur op vrijdag 13 mei in The Green House. Gedurende de wereldtuinbouwtentoonstelling, die tot 9 oktober duurt, is er elke week een nieuwe productgroep die speciale aandacht krijgt.

Floriade+start+met+reeks+AGF%2Dproductbeoordelingen
© Nieuwe Oogst

Een vakjury waardeert de inzendingen op basis van product specifieke criteria. Daarnaast kunnen ook bezoekers hun oordeel over de producten geven. Bij alle varianten is aangegeven voor welke toepassing de producten het best geschikt zijn. Ook is er gelegenheid om te proeven.

Sla is de eerste van een reeks van tien producten die beoordeeld gaan worden. De rassen zijn afkomstig van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan uit het Zuid-Hollandse De Lier. Dat heeft een uitgebreid assortiment met vele gebruiksmogelijkheden. De slaplanten zijn afkomstig van firma TopKrop uit het Zuid-Hollandse Schipluiden, die ook een eigen presentatie heeft in The Green House.


Opkweek op water

Nieuw voor de consument is de opkweek van slavarianten op water. Het gaat daarbij om een moderne, schone en duurzame manier van telen. Hierbij circuleert het water en wordt hergebruikt, waardoor er geen verspilling van water en voedingsstoffen is. De sla is veelal smaakvoller, steviger en langer houdbaar.

Paprika is het volgende gewas dat donderdag 19 mei met allerlei vruchtvarianten door het kritische oog van jury en bezoekers wordt beoordeeld. The Green House op de Floriade is met een oppervlakte van 1 hectare en een lengte van 170 meter het grootste gebouw op de expo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer