Koning Willem-Alexander gaat openingslint Floriade doorknippen

Koning Willem-Alexander opent woensdagmiddag 13 april de Floriade in het Flevolandse Almere. De wereldtuinbouwtentoonstelling richt zich met het thema Growing Green Cities op het leefbaarder, leuker en duurzamer maken van steden.

Koning+Willem%2DAlexander+gaat+openingslint+Floriade+doorknippen
© Floriade Expo 2022

In de Floriade presenteert de Nederlandse tuinbouwsector samen met vierhonderd (inter)nationale deelnemers hiervoor ideeën en oplossingen. De basis van het Floriadepark is het Arboretum. Dat is een plantenbibliotheek uit een ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas. Bezoekers kunnen daar letterlijk doorheen lopen.

The Green House, ofwel de grote kas, laat aan de bezoekers zien wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor de consument en de samenleving. Zo wordt onder meer het telen van gewassen getoond met toepassingen van drones, robots, verticale landbouw en sensoren. De steden Amsterdam en Almere laten in het paviljoen The Voice of Urban Nature zien hoe zij samen met inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst.


Honderd biobased materialen

Het Dutch Innovation Experience laat de toekomst van de woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten. Het paviljoen is opgebouwd uit honderd biobased materialen. Verder zijn er siertuinen en landenpaviljoens uit Afrika, Amerika, Azië en Europa te zien. Met een kabelbaan kunnen bezoekers zich over het terrein verplaatsen.


De Floriade vindt één keer per tien jaar plaats in Nederland. De Almeerse editie is de zevende Floriade en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Tuinbouwraad, het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere. De wereldtuinbouwtentoonstelling is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 geopend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer