Bezoekers aan Floriade beoordelen tomaten

Gele mini cherrytomaten en oranje trostomaten zijn in de prijzen gevallen bij de AGF-Productbeoordelingen op de Floriade.

Bezoekers+aan+Floriade+beoordelen+tomaten
© Floriade

De AGF-Productbeoordelingen voor tomaat zijn gehouden tijdens de 'Week van de Tomaat'. Deze week zijn de bijbehorende prijzen uitgereikt in The Green House op de Floriade. Maar liefst 23 tomatensoorten zijn beoordeeld door een vakjury en daarnaast konden ook bezoekers de tomaten proeven, ruiken en voelen en op basis daarvan een keuze maken voor de meest aantrekkelijk tomaat.

De eerste prijs in de vakbeoordeling gaat naar de Xylia gele mini cherrytomaten van Axia Vegetable Seeds. Harvest House-teler Kees Stijger mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met zijn oranje trostomaten. Tot slot ging de derde prijs naar de gele mini cherrytomaten van Harvest House-teler Combi Vliet. Deze friszoete tomaatjes verdienden bovendien ook de publieksprijs.


Vooral de smaakbeleving

De leden van de vakjury, bestaande uit liefhebbers uit de horeca, pers en AGF-producenten, beoordeelden de tomaten op hun vorm, kleur, smaak en gebruiksmogelijkheden. Terwijl de bezoekers van de Floriade per tomatensoort een vragenformulier mochten invullen. Daarbij werd hun oordeel gevraagd over verschillende kwaliteitsaspecten en vooral ook de smaakbeleving.Volgens de organisatie van de Floriade blijkt het voor bezoekers interessant om deel te nemen aan productbeoordelingen. De ervaring is inmiddels dat de consument ondanks alle uiteenlopende criteria de smaak het meest bepalend vindt voor hun uiteindelijke beoordeling. Bij de AGF-beoordelingen komen in totaal een reeks van tien producten aan bod. Dat zijn naast tomaat ook sla, paprika, bloemkool, aardbei, ananas, meloen, kool, paddenstoelen en appel en peer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer