Floriade verwacht veel publieke belangstelling bij AGF-beoordelingen

De organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere verwacht volgende week veel publieke belangstelling bij de AGF-productbeoordelingen. Dan worden de winnaars bekendgemaakt van de eerste reeks van zes gewassen.

Floriade+verwacht+veel+publieke+belangstelling+bij+AGF%2Dbeoordelingen
© Floriade Expo 2022

Veredelaars, telers en handelshuizen leveren hun producten in voor de beoordelingen aan een deskundige jury. Het kan gaan om rassen uit de veredeling, testrassen of reeds commerciële producten. In totaal komt een reeks van tien producten aan de orde. Na sla, paprika, tomaat, bloemkool, aardbei en ananas staan er nog vier producten voor beoordeling op de lijst: meloen, kool, paddenstoelen en appel/peer.

De AGF-productbeoordelingen kunnen elke editie weer rekenen op ruime belangstelling van consumenten, geeft de Floriade aan. 'De consument is zich vaak niet bewust dat er zoveel variatie is in groenten en fruit. Veel van wat de Nederlandse tuinbouw produceert, komt niet in de supermarkt, maar gaat naar speciaalzaken, de horeca of gaat naar het buitenland.'


Proeven

De mogelijkheid om van allerlei groenten te proeven, lokt volgens de Floriade veel bezoekers naar de AGF-beoordelingen. 'Door zelf aan te geven welke van de getoonde soorten voor hen het meest aantrekkelijk is, en waarom, neemt de bezoeker actief deel aan de beoordeling. Met een uiteenlopende keuze aan criteria, blijkt de consument smaak het meest bepalend te vinden voor de uitkomst.'De jury geeft haar mening over vorm, kleur, smaak en gebruiksmogelijkheden van de verschillende inzendingen, geeft de Floriade aan. Woensdag 20 juli is de prijsuitreiking voor de inzenders van de AGF-productbeoordelingen in het auditorium van The Green House op het terrein van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer