Bietencampagne: tarra neemt toe, suikergehalte stabiel

Cijfers van Cosun Beet Company van de suikerbietencampagne laten zien dat het tarragehalte in de derde campagneweek licht is toegenomen. Het suikergehalte blijft op een landelijk gemiddelde van 16,2 procent staan, hetzelfde percentage als de week ervoor.

Bietencampagne%3A+tarra+neemt+toe%2C+suikergehalte+stabiel
© Huisman Media

Het landelijke tarrapercentage steeg van 9,3 procent in de tweede week naar 9,8 procent in de derde week. Vooral in de regio Salland-Twente waren de oogstomstandigheden in de laatste week van september zwaar. Daar steeg het percentage van 6 naar 14,8 procent.

In het Zuidwesten ligt het tarrapercentage stabiel rond 11 procent. In de Flevopolders bedraagt het percentage om en nabij 8 procent, net als op de Drentse veen- en zandgronden. Op kleigronden in Groningen neemt het tarrapercentage iedere week toe en stond in de derde campagneweek op 10,4 procent.


Suikergehalte stagneert

Het gemiddelde suikergehalte kwam in de laatste week van september uit op een landelijk gemiddelde van 16,2 procent, hetzelfde als de week ervoor. De Zeeuwse eilanden zitten net als Limburg en Brabant iets onder het gemiddelde, terwijl in Oostelijk Flevoland en op de Groninger klei het percentage groeit richting 17 procent. Drentse suikerbieten zitten er tussenin.


In de cijfers van de winbaarheidsindex verandert er niet veel. In de derde campagneweek kwam die uit op een landelijk gemiddelde van 90,5. In de weken daarvoor bedroeg de winbaarheidsindex respectievelijk 90,4 en 90,6.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer