Bietencampagne start met hoge suikergehaltes

De kwaliteit van de eerste geleverde suikerbieten aan de fabriek is goed. De bietencampagne bij Cosun Beet Company startte dinsdag.

Bietencampagne+start+met+hoge+suikergehaltes
© Koos van der Spek

In het begin van de campagne worden net als in andere jaren naar verhouding meer suikerbieten uit de kleigebieden geleverd. Het suikergehalte van de eerste geleverde bieten bevatte 16,5 procent suiker. Dat is voor het begin van de campagne ruim 1 procent hoger dan voorgaande jaren.

Volgens Cosun Beet Company heeft het hoge suikergehalte te maken met de vele zonuren en instraling van de afgelopen periode. De rooiomstandigheden lijken ook gunstig te zijn: het tarrapercentage is laag met een gemiddelde van 7 procent.


Eerder meldde de bietenfabrikant al dat de hoeveelheid instraling 10 procent hoger is dan gemiddeld. Daarnaast lijkt de aantasting door vergelingsziekte en bladschimmels mee te vallen. Wel verwacht Cosun grote opbrengstverschillen tussen en binnen de teeltregio's door het landelijk variërende neerslagtekort en de hoeveelheid regen die is gevallen.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer