Suikergehalte daalt in tweede week campagne

Het suikergehalte van de suikerbieten die Cosun Beet Company in de tweede week van deze campagne verwerkte, is gemiddeld 16,2 procent. Dat is 0,3 procent lager dan de week daarvoor.

Suikergehalte+daalt+in+tweede+week+campagne
© Han Reindsen

De campagne van 2022 startte met opmerkelijk hoge suikergehaltes. In sommige regio's werden zelfs gehaltes gemeld van 17 procent en meer. Waarschijnlijk was dit een gevolg van de vele zonuren gedurende de zomermaanden en het mooie oogstweer. In de tweede campagneweek zijn meer suikerbieten onder wat nattere omstandigheden gerooid.

Wat opvalt aan de suikergehaltes per regio, is dat in de noordelijke teeltgebieden gemiddeld hogere suikergehaltes worden gerealiseerd dan in Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Zuid-Limburg. In suikerbieten van de veengronden in Groningen is in de tweede campagneweek het hoogste gemiddelde suikergehalte gemeten: 17,1 procent.


Meer aanhangende grond

Met de nattere oogstomstandigheden komt er ook iets meer aanhangende grond mee met de aangevoerde suikerbieten, blijkt uit de weekcijfers van Cosun Beet Company. Het tarrapercentage stijgt naar 9,3 procent. Voor Zeeuws-Vlaanderen en op kleigronden in Midden-Brabant zijn gemiddelde tarracijfers vastgesteld van meer dan 12 procent.

De winbaarheidindex van de suikerbieten daalt een fractie van 90,6 naar 90,4. De winbaarheid varieert landelijk van 88,9 tot 91,5.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer