Sector maakt afspraken over hanteren opgebruiktermijn spuitdoppen

In de lijst met driftreducerende spuitdoppen (DRD) is voor iedere spuitdop een vervaldatum opgenomen. Spuitdoppen zijn in de DRD-lijst ingedeeld in driftreductieklassen. De indeling van de spuitdop in zo'n klasse heeft een geldigheidstermijn van vijf jaar.

Sector+maakt+afspraken+over+hanteren+opgebruiktermijn+spuitdoppen
© Nieuwe Oogst

Dat maakt LTO Nederland bekend. Omdat spuitdoppen niet jaarlijks door ondernemers worden vervangen, heeft de belangenbehartiger samen met andere partijen uit de sector gevraagd om een opgebruiktermijn voor spuitdoppen na het verlopen van de vervaldatum. In het Bestuurlijk Overleg Open Teelt en veehouderij zijn afspraken gemaakt over het hanteren van een opgebruiktermijn.

Na het verlopen van de vervaldatum voor de DRD-indeling van de spuitdop is de opgebruiktermijn:

• Twee jaar. Indien uit onderzoek blijkt dat de spuitdop niet meer voldoet, krijgt de spuitdop een opgebruiktermijn van twee jaar na de vervaldatum waarin een agrarisch ondernemer de spuitdop nog mag gebruiken;
• Vijf jaar. Indien geen volledig onderzoek of geen aanvraag voor verlenging van de indeling in DRD-klassen van de spuitdop wordt ingediend, krijgt de spuitdop een opgebruiktermijn van vijf jaar na de vervaldatum waarin een agrarisch ondernemer de spuitdop nog mag gebruiken.

Voorwaarde voor de opgebruiktermijn van twee en vijf jaar is dat de spuitdoppen zijn aangeschaft voor de vervaldatum en de ondernemer dat kan aantonen. De opgebruiktermijn wordt opgenomen in de tabellen met spuitdoppen in de DRD-lijst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer