Floriade Expo 2022 sluit productcompetitie af

VannoVa Master Growers J & A Flowers in het Zuid-Hollandse De Lier, Fers Flowers in het Zuid-Hollandse Hillegom en Kwekerij Bergcamp in De Lier zijn de winnaars van laatste productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022 in het Flevolandse Almere.

Floriade+Expo+2022+sluit+productcompetitie+af
© Floriade Expo 2022

Royal FloraHolland oganiseerde de productcompetitie die bestond uit dertien rondes. In totaal waren er 133 inzendingen. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de vorm van een bij in de kleuren goud, zilver of brons met een daarbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep chrysant pluis is uitgereikt aan VannoVa Master Growers J & A Flowers in De Lier voor Chrysanthemum (indicum Grp) geplozen 'Magnum' met een score van 9.83. De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende snijbloemen was voor Fers Flowers in Hillegom voor Gladiolus (Large-flowered Grp) 'Sugar Babe' met een score van 9.55.

De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende planten viel ten deel aan Kwekerij Bergcamp in De Lier voor Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie 'Djix' met een score van 9.80.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.


Floriade Excellence Award 2022

Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, was bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Hermen de Graaf van Stimuflori overhandigde de award dit keer aan Kwekerij Bergkamp in De Lier voor zijn Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie 'Djix', die ook de hoogste score behaalde bij de productcompetitie najaarsbloeiende planten.

Voor wat betreft het winnende product spreekt het juryrapport van een cyclaam met een aparte bloeiwijze – een omgedraaide bloem – die deze winnaar een bijzondere uitstraling geeft. Deze bloemstand is uniek en geeft hiermee de cyclamenteelt een nieuwe boost. 'Djix', nu nog exclusief geteeld, is daarnaast een compacte plant met een houdbaarheid die dubbel zolang is als van regulier geteelde cyclamen. In totaal is de Floriade Excellence Award tijdens Floriade Expo 2022 dertien keer uitgereikt.


Consumentenkeuring

Chrysanthemum indicum 'Couture' van Arcadia chrysanten in De Lier, Anigozanthos 'Early Spring' van Imani Flower uit het Keniaanse Nairobi en Luculia pinceana 'COCO' van Hatsuo Tosaka uit het Japanse Gunma zijn met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit dertig inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities. Klik hier voor het overzicht met alle Uitslagen Floriade Product Competities.

De Floriade Expo 2022 is nog tot en met 9 oktober te zien in Almere. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema 'Growing Green Cities' centraal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer