Directeur Plukon ontvangt Franse onderscheiding

Algemeen directeur Peter Poortinga van pluimveeslachterij Plukon Food Group heeft donderdag een belangrijke Franse onderscheiding gekregen. Het betreft de 'Chevalier dans l'Ordre national du Mérite'.

Directeur+Plukon+ontvangt+Franse+onderscheiding
© Plukon Food Group

Deze Ridder in de Nationale Orde van Verdienste-onderscheiding werd namens de president van Frankrijk uitgereikt door minister Olivier Becht voor buitenlandse handel en attractiviteit. Dat deed hij tijdens een receptie op de Franse residentie in Den Haag.

Poortinga ontving deze prestigieuze titel vanwege zijn rol als CEO van de onderneming Plukon Food Group. Sinds de overname van Plukon in 2017 heeft het Franse bedrijf DUC zich hersteld tot een winstgevende organisatie en zijn er een groot aantal Franse banen behouden.


Charles de

De Ordre national du Mérite werd in 1963 door generaal Charles de Gaulle ingesteld met als doel militairen en burgers te belonen voor hun diensten verleend aan de Franse natie. Poortinga noemt het een eer om de onderscheiding te mogen ontvangen.

'Toen Plukon DUC in 2017 overnam verkeerde het bedrijf in financiële moeilijkheden.We hebben veel geïnvesteerd en het productieproces geoptimaliseerd. Samen met de medewerkers hebben we ervoor gezorgd dat DUC weer een rendabel bedrijf is en daarmee hebben we vele banen kunnen behouden', geeft hij aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer