Plukon verwerft meerderheid in Optibrut

Plukon Food Group en Optibrut hebben een principeovereenkomst gesloten voor de overname van 51 procent van de aandelen in de Duitse broederij Optibrut door Plukon.

Plukon+verwerft+meerderheid+in+Optibrut
© Plukon

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte. Optibrut, gebouwd in 2017, is een van de modernste broederijen in West-Europa. Al sinds de start is Optibrut een belangrijke strategische partner van Plukon. Optibrut levert eendagskuikens, bestemd voor voornamelijk de Nederlandse en de Duitse markt, zowel aan vleeskuikenhouders die aan Plukon leveren als aan derden.

De inzet van vroege voeding, de 'Early Feeding', en de controle van de gehele moederdierketen, deels in eigen beheer, zijn belangrijke redenen voor de overname.


Broederijen

Door de overnames van de Franse pluimveevleesproducent DUC in 2017 en onlangs de Spaanse pluimveeonderneming Grupo VMR heeft Plukon al eerder broederijen binnen zijn geledingen gekregen.

Plukon verwacht dat de komende jaren vroege voeding de standaard zal worden in Nederland en Duitsland. Met de overname van Optibrut wordt een forse stap gezet in de realisatie van dit doel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer