Plukon+bouwt+nieuwe+fabriek+in+Wezep
Nieuws
© Plukon Food Group

Plukon bouwt nieuwe fabriek in Wezep

Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, bouwt een nieuwe fabriek in het Gelderse Wezep. Die moet de vestiging vervangen waar eerder dit jaar een grote brand woedde, bevestigt de onderneming na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

De fabriek brandde in maart niet helemaal af. Maar door rookontwikkeling was er uiteindelijk zoveel schade dat het gebouw vanaf de grond opnieuw moest worden opgebouwd. Met de herbouw is een bedrag van zo'n 25 miljoen euro gemoeid en de nieuwe fabriek moet volgend jaar al klaar zijn.

Plukon maakte in Wezep kant-en-klare maaltijden en bewerkte kipproducten voor onder meer supermarkten. Direct na de brand konden die ook enkele dagen niet worden geleverd. De productie werd echter snel weer opgepakt. De circa 375 medewerkers van de vestiging konden tijdelijk aan de slag op andere locaties.

Internationaal bedrijf

Plukon is een groot internationaal bedrijf waar meer dan 5.000 mensen werkzaam zijn. In de slachterijen van Plukon worden wekelijks miljoenen kippen geslacht. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 1,4 miljard euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer