Plukon neemt Cuparius Food Group over

Pluimveeslachterij Plukon neemt kipverwerker Cuparius Food Group (CFG) uit Nijkerk over. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

Plukon+neemt+Cuparius+Food+Group+over
© Plukon

Plukon is een van de grootste gevogelteleveranciers van Europa. De hoofdvestiging staat in Wezep. CFG is een belangrijke leverancier van kipproducten aan Europese foodservicebedrijven. Zo levert het bedrijf kipproducten aan de keten Kentucky Fried Chicken (KFC) in Europa. Plukon neemt 100 procent van de aandelen over van CFG.

De overname is bedoeld om de positie in Europa verder te verstevigen. Plukon Food Group heeft 23 vestigingen in zes landen. Het bedrijf heeft pluimveeslachterijen en verwerkings- en verpakkingsfabrieken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Polen. Op deze locaties worden wekelijks 9 miljoen kippen geslacht en verwerkt.

De omzet van het bedrijf bedroeg in 2019 1,8 miljard euro. Er werken 6.500 mensen. De overname moet nog door de mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd en wordt voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden van beide bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer