Plukon+neemt+groenteverwerker+over
Nieuws
© Marije Stomps

Plukon neemt groenteverwerker over

Pluimveeslachterij Plukon neemt samen met de Staay Food Group een meerderheidsbelang in Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC).

In totaal wordt 51 procent van de aandelen door beide bedrijven overgenomen. Het voornemen is dat Plukon uiterlijk binnen drie jaar tijd de overige 49 procent van de aandelen van FCC gaat overnemen. Plukon is bekend van de verkoop van gevogelte maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep.

De samenwerking met FCC past volgens Plukon bij de ambitie om te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking. De bedrijven kunnen elkaar versterken door samen te werken op het gebied van sourcing van grondstoffen, logistieke kanalen en productiecapaciteit.

Vanuit beide bedrijven zijn er product- en marktcombinaties te maken. De bedrijven kunnen elkaar daarbij aanvullen, laat Plukon in een bericht weten. 'Fresh Care Convenience heeft een sterke positie op de Duitse retailmarkt. Het grootste assortiment bestaat uit vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. Plukon heeft een intensieve samenwerking met een grote Nederlandse retailer voor convenience maaltijdoplossingen zoals stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades.'

Fabrieksbrand

De samenwerking tussen Plukon en de Staay Food Group kwam tot stand na de fabrieksbrand bij Plukon in Wezep in maart 2017. De Staay Food Group heeft Plukon toen geholpen om de leveringen aan klanten te kunnen voorzetten.

De overname wordt ter goedkeuring bij de desbetreffende mededingingsautoriteiten worden voorgelegd en ter advies bij de Centrale Ondernemingsraad van Plukon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer