Sierteeltexport en veilingomzet sterk teruggevallen

De exportwaarde en de veilingomzet van in Nederland geteelde snijbloemen, potplanten en tuinplanten zijn in de zomermaanden sterk teruggevallen. Cijfers van Floridata laten zien dat er tot en met juni een kleine plus zichtbaar was in de exportwaarde. Over de maanden juli en augustus is die groei omgeslagen in een krimp van 1 procent.

Sierteeltexport+en+veilingomzet+sterk+teruggevallen
© Thierry Schut

Naast het terugvallen van de exportwaarde van in Nederland geteelde bloemen en planten, is ook de veilingomzet in de zomerperiode gestagneerd. Royal FloraHolland meldt deze week dat het volume Nederlandse snijbloemen in juli 12 procent daalde en de prijs die maand 3 procent omlaag ging. In augustus daalde het volume minder sterk (2 procent), maar zakte de prijs met maar liefst 9 procent weg.

De cumulatieve omzet van de veilingomzet van potplanten lag eind augustus bijna 8 procent lager dan een jaar eerder. Zowel in juli (-20 procent) als in augustus (-10 procent) was een sterke daling in de veilingomzet zichtbaar. Tenslotte bericht Royal FloraHolland dat de cumulatieve omzet van in Nederland geteelde tuinplanten ook 14 procent lager ligt dan augustus vorig jaar. Zowel in juli als augustus daalde de omzet bijna 18 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer