Cosun voorziet 20 tot 30 procent hogere bietenprijs

Bietenverwerker Cosun Beet Company verwacht een sterk verbeterde bietenprijs over 2022. De huidige inschatting van de coöperatie is een prijsverhoging van 20 tot 30 procent ten opzichte van 2021. Toen noteerde de bietenprijs 40 euro per ton. Voor 2022 zou de prijs dus uitkomen tussen 46 en 50 euro per ton.

Cosun+voorziet+20+tot+30+procent+hogere+bietenprijs
© Han Reindsen

Voor 2023 zet Cosun in op een hogere minimumprijs van 35 euro, een hogere toewijzing en een verhoging van de bovenkant bandbreedte van de surplusprijs. De toewijzing voor 2023 wordt verhoogd van 105 naar 108 procent.

Deze verhoging van 3 procent is te danken aan de gunstige ontwikkelingen in de suikermarkt en het op peil houden van de voorraden. De bietenfabrikant houdt daarbij rekening met onzekerheden, zoals een uitbraak van een pandemie en risico's in de markt van grondstoffen en energie, die invloed kunnen hebben op de resultaatontwikkeling van Cosun.


Bietentelers die zijn aangesloten bij Cosun, ontvangen maandag 29 augustus de individuele toewijzing, tegelijk met de mogelijkheid om bietenzaad met vroegbestelkorting te bestellen.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer