Pieter Omtzigt bij volgende verkiezingen niet op lijst BBB

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft geen plannen om zich aan te sluiten bij BoerBurgerBeweging (BBB), ondanks dat hij op een aantal onderwerpen dezelfde lijn volgt. Tegenover Nieuwe Oogst wijst hij het idee van de hand.

De voormalige CDA-politicus geeft aan dat hij met veel Kamerleden samenwerkt. Daar moeten volgens hem geen conclusies aan worden verbonden. 'Deze week heb ik met Volt een initiatiefnota over integriteit gemaakt', zegt Omtzigt. 'En met Caroline van der Plas (BBB) heb ik een aantal dingen op stikstofgebied gedaan. Je kunt in Den Haag echt niets bereiken in je eentje.'


Omtzigt ziet zichzelf niet als nummer 1 of 2 op de BBB-lijst staan. 'Dat kan ik me niet voorstellen. Ik ben zelfstandig Kamerlid en heb geen plannen om me bij hen aan te sluiten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer