Van der Plas (BBB) pakt werk weer op na bedreigingen

Kamerlid Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB) pakt haar werkzaamheden in de Tweede Kamer weer op. De politicus besloot vorige week niet meer in het openbaar te verschijnen na een reeks bedreigingen aan haar adres. Daarvan heeft ze aangifte gedaan.

Van+der+Plas+%28BBB%29+pakt+werk+weer+op+na+bedreigingen
© Dirk Hol

BBB meldt dat de veiligheidsmaatregelen in en rond de woning van fractievoorzitter Caroline van der Plas deze week zijn afgerond. Ook zijn er maatregelen getroffen rondom haar persoonlijke beveiliging. Over de aard van de maatregelen kan en mag zij niks zeggen, maar ze zijn zodanig geoptimaliseerd dat Van der Plas haar werkzaamheden buiten de deur weer gaat oppakken.

Dit betekent dat de politicus weer werkbezoeken gaat doen en, indien zij wordt gevraagd, ook weer optredens in talkshows of andere media. Alleen de grotere publieke optredens, zoals openingen van evenementen of evenementen waarbij grote groepen mensen zijn, zijn afgezegd of er worden voorlopig geen afspraken meer voor gemaakt.


Van der Plas heeft gesprekken gehad met NCTV, de beveiliging van de Tweede Kamer en politie. 'Dit heeft geleid tot het nemen van extra veiligheidsmaatregelen voor mij persoonlijk en in mijn omgeving. Alle betrokken diensten hebben zeer adequaat gehandeld en daar wil ik ze voor bedanken.'Van der Plas laat weten dat de bedreigingen worden onderzocht. 'Tot nu toe is er één doodsbedreiging zodanig serieus bevonden, dat het Openbaar Ministerie hiervan mijn aangifte heeft opgenomen en dit verder gaat onderzoeken. Andere bedreigingen worden verzameld en ook onderzocht en afgehandeld.'


Steunbetuigingen

De politicus bedankt mensen voor de honderden steunbetuigingen die zij via mail, app en andere kanalen heeft gekregen. 'Deze hebben mij heel goed gedaan en ik wil iedereen daarvoor bedanken. Mensen denken vaak dat een steunbetuiging in welke vorm dan ook geen verschil maakt, maar dat maakt het zeer zeker wel. Op een moment dat je gaat twijfelen aan de goedheid in mensen, zijn juist zulke steunbetuigingen heel waardevol.'

Van der Plas bedankte expliciet PVV-fractieleider Geert Wilders, 'die het als een van de eersten voor me opnam. Terwijl hij zelf al achttien jaar in een lockdown zit en geen normaal leven meer kan leiden.'

Verder roept Van der Plas iedereen op om te stoppen met mensen bedreigen. 'Doodsbedreigingen of bedreigingen met geweld hebben een enorme impact op iemands persoonlijke leven. En op het leven van hun naasten. Ik vraag iedereen om zich dat goed te realiseren; wat je iemand aandoet door dit soort dingen te doen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer