Oplaat sluit zich aan bij snelgroeiend BBB

Oud-VVD-Kamerlid en Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat heeft zich aangesloten bij BoerBurgerBeweging (BBB). Dat hebben hijzelf en Caroline van der Plas afgelopen weekeinde bekendgemaakt via sociale media.

Oplaat+sluit+zich+aan+bij+snelgroeiend+BBB
© Dirk Hol

Oplaat is voormalig gemeenteraadslid, Tweede Kamerlid en voorzitter van de VVD in Overijssel. Op 13 juni zegde hij zijn lidmaatschap op. Aanleiding waren de stikstofplannen van het kabinet en de weigering van de partijtop om die plannen aan te passen ondanks een tijdens het partijcongres ingediende en aangenomen motie van VVD-leden die wel een andere stikstofbeleid willen.


Naast zijn voorzitterschap van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) is Oplaat vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie Avec. Hij is niet het eerste oud-Kamerlid dat overstapt naar BBB. Eind vorig jaar deed voormalig CDA-Kamerlid Maurits von Martels dat al.


Peilingen

In de peilingen profiteert BBB van de media-aandacht voor het boerenprotest en het stikstofdebat van vorige week. Van der Plas werd tijdens het debat zo vaak geïnterrumpeerd door andere Tweede Kamerleden dat zij bijna twee uur aan het woord was.Volgens de peiling van Maurice de Hond staat BBB nu op 18 Kamerzetels, een plus van 17 zetels. De Peilingwijzer, die de kiezersonderzoeken van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar combineert, houdt het voorde BBB op 8 zetels, met een onzekerheidsmarge tot 12 zetels.

De Hond rekent op een fors verlies voor de VVD (van 34 naar 21 zetels). Bij de Peilingwijzer staat de VVD op 27 zetels met een onzekerheidsmarge tot 31 zetels.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer