Omtzigt en BoerBurgerBeweging willen 'bewijs' natuurherstel

Kamerleden Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Pieter Omtzigt willen weten welke garanties er zijn dat de natuur zich herstelt als veehouderijen stoppen.

Omtzigt+en+BoerBurgerBeweging+willen+%27bewijs%27+natuurherstel
© Dirk Hol

In 26 nieuwe Kamervragen aan minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof willen Van der Plas en Omtzigt ook weten hoeveel veehouderijen in Natura 2000-gebieden moeten stoppen om te voldoen aan de door het kabinet gewenste stikstofreductie van 95 procent. 'Kunt u een overzicht geven dat het causale verband aantoont tussen de in het verleden specifiek opgekochte veehouderijbedrijven en natuurherstel in nabijgelegen natuurgebieden?' is een van de vragen van de Tweede Kamerleden aan de minister.


Behalve het aantal veehouderijen dat zou moeten stoppen, willen beide Tweede Kamerleden ook de omvang van deze bedrijven weten. De minister moet daarbij tevens in kaart brengen of deze bedrijven nu neveninkomsten hebben uit zaken als een boerencamping, bed and breakfast of een boerenwinkel.

Van der Plas en Omtzigt willen inzicht in het aantal mensen dat direct of indirect wordt getroffen als een veehouder zijn bedrijf beëindigt. Het gaat dan niet alleen om de veehouder en eventuele werknemers, maar ook om toeleveranciers en afnemers. Beide Tweede Kamerleden willen weten hoeveel arbeidsplaatsen er komen te vervallen als de kabinetsplannen worden uitgevoerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer