POAH! Kemna EM

Deze week in POAH!: Dit is een Kemna EM-stoomtrekker uit 1916 en werd gebouwd voor het Duitse leger. De machine is in het bezit van de 'vereniging tot behoud van stoomwerktuigen'. De Kemna EM wordt gedemonstreerd op evenementen als de ministoomdag in het Gelderse Nijkerk.

'Wij zijn gek, maar niet gevaarlijk: stoom is onze hobby', lacht Jan van de Veen. Deze trekker is gebouwd voor het slepen van kanonnen. 'Daar wilden ze mee naar de Krim, maar gelukkig zijn ze nooit gegaan. Als deze Kemna EM ook echt was gebruikt aan het front, had de trekker het niet overleefd.'

POAH! is een serie waarin de trekker centraal staat. Dat kan een bijzonder nieuw exemplaar zijn, een zeldzame oldtimer of een speciale uitvoering. Elke zaterdag om 10 uur plaatsen wij een nieuwe aflevering. Wilt u ook met uw trekker in deze rubriek? Meld u dan aan via redactie@nieuweoogst.nl. Fan van POAH! en op zoek naar een echt collector's item? Bezoek dan eens onze POAH!-shop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer