Zeldzame duiven Aeres Barneveld gespaard

Na de uitbraak van vogelgriep bij Aeres in het Gelderse Barneveld zijn niet alle vogels gedood en geruimd. Een aantal duiven van zeldzame rassen is gespaard. Ze worden wel intensief bemonsterd.

Zeldzame+duiven+Aeres+Barneveld+gespaard
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Na een uitbraak van vogelgriep worden in principe alle risicovogels op de locatie gedood en afgevoerd. Bij de uitbraak op het praktijkbedrijf van Aeres in Barneveld is dat ook gebeurd met alle circa 850 kippen en vierhonderd watervogels op die locatie.


Voor een aantal zeer zeldzame rassen van duiven dat bij Aeres aanwezig is, werd een uitzondering gemaakt. Deze duiven, 35 in totaal, staan op een uitzonderingslijst voor zeldzame soorten en zouden verdwijnen als ze ook worden geruimd, meldt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Die duiven zaten apart en liepen daardoor ook al minder risico op een besmetting.


Negatieve monsters

Wel is volgens de woordvoerder direct van alle dieren een monster genomen en onderzocht op vogelgriep. Die monsters bleken negatief. De duiven worden tot 21 dagen na de uitbraak voortdurend bemonsterd om er zo zeker van te zijn dat ze toch niet besmet zijn geraakt met vogelgriep. Tot op heden zijn de monsters negatief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer