Beperkingsgebied Drenthe vanwege vogelgriep Duitsland

In de plaats Hebelermeer in Duitsland, net over de grens bij Drenthe, is vogelgriep vastgesteld. De 10 kilometerzone rond dit bedrijf bevindt zich deels in Nederland. Daarom heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een beperkingsgebied ingesteld.

Beperkingsgebied+Drenthe+vanwege+vogelgriep+Duitsland
© Twan Wiermans

In dit gebied geldt het vervoerverbod. Het vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden regels voor de jacht. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.


Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakte donderdagavond en vrijdag ook al vier vaststellingen van vogelgriep bekend in Nederland. Het gaat om een vleeskuikenbedrijf in het Friese Ried, een vleeskuikenbedrijf in het Friese Blija, een leghennenbedrijf in het Gelderse Barneveld en een hobbybedrijf met watervogels in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer