Vogelgriep op hobbybedrijf in Ter Aar

Bij een hobbyhouder met kippen en eenden in het Noord-Hollandse Ter Aar is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant.

Vogelgriep+op+hobbybedrijf+in+Ter+Aar
© Twan Wiermans

Op het bedrijf waren tachtig kippen en eenden aanwezig. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de nog aanwezige kippen en eenden op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1 kilometerzone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone liggen twee pluimveebedrijven die de NVWA screent op vogelgriep. Daarnaast worden deze bedrijven de komende veertien dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 10 kilometerzone liggen twee pluimveebedrijven, waarvoor per direct een vervoersverbod geldt.Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Daarnaast gelden regels voor de jacht. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer