Caroline van der Plas (BBB) ijverigste Kamerlid

Aan de vooravond van het nieuwe parlementaire jaar is BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas uitgeroepen tot ijverigste Tweede Kamerlid. De verkiezing wordt georganiseerd door opiniemagazine HP/De Tijd.

Caroline+van+der+Plas+%28BBB%29+ijverigste+Kamerlid
© Dirk Hol

Het magazine maakt voor eerst de prestaties van individuele Kamerleden inzichtelijk aan de hand van hun drie belangrijke kerntaken. Die van (mede)wetgever, controleur van de regering en volksvertegenwoordiger. Op basis van data die de Tweede Kamer zelf bijhoudt, wordt de Nationale Politieke Index (NPI) samengesteld.

Uit de NPI komt Van der Plas als ijverigste Kamerlid naar voren. Zij scoort onder meer hoog op het aantal aangenomen moties van haar hand. Het BBB-Kamerlid wordt op de voet gevolg door Pieter Grinwis (ChristenUnie), nummer 3 is Lisa Westerveld (GroenLinks).


Zowel Van der Plas als Grinwis spelen als landbouwwoordvoerders voor hun partij een prominente rol in het stikstofdebat. De uitslag van de verkiezing van HP/De Tijd werd dinsdag bekendgemaakt in het radioprogramma Sven op 1.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer