Caroline+van+der+Plas+niet+naar+Prinsjesdag
Nieuws
© Dirk Hol

Caroline van der Plas niet naar Prinsjesdag

Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BBB gaat niet naar Prinsjesdag. Ze heeft Kamervoorzitter Vera Bergkamp daarover deze week geïnformeerd. Van der Plas wil zo een statement maken tegen het continu lekken van plannen door het kabinet. Of het nu gaat over corona, verplichte onteigening van landbouwgrond of de miljoenennota.

'Keer op keer lekt het kabinet plannen naar de media, alleen maar omdat ze willen weten hoe de maatschappij ergens over denkt en hoe dat dan weer kan worden gebruikt. Dan steek je wat mij betreft een hele dikke middelvinger op naar de Tweede Kamer en daarmee naar de kiezer en het volk. Daar heb ik moeite mee. En dan ga ik daar niet opzitten en pootjes geven', zegt Van der Plas.

Het tenue met strohoed hangt klaar, maar blijft ongebruikt. 'Als ik normaal alles uit de pers moet lezen, dan lees ik ook wel wat Prinsjesdag brengt', stelt het Kamerlid. Bij de debatten over de miljoenennota schuift ze wel aan.Weer

 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 13°
  10 %
Meer weer