Oproep D66-leden: houd rug recht en breek regeerakkoord niet open

Een groep D66-leden heeft in een open brief aan partijleider Sigrid Kaag en andere politici opgeroepen om in geen geval het regeerakkoord open te breken. De partij moet volgens de ruim 260 leden de rug recht houden en kiezen voor 'de natuur en het milieu, voor solidariteit en gelijkwaardigheid, voor goede zorg en een eerlijk asielsysteem'.

Oproep+D66%2Dleden%3A+houd+rug+recht+en+breek+regeerakkoord+niet+open
© Dirk Hol

Initiator van de brief is Joey Koops, D66-raadslid in gemeente Emmen. Hij zegt op Twitter met zijn brief steun uit te willen spreken voor 'een politieke koers gericht op rechte ruggen in tijden van crisis'. Volgens de ondertekenaars van de brief dreigt een deel van de coalitie toe te geven aan druk die volgens hen vooral van rechts komt.De zorgen lijken te verwijzen naar de perikelen rondom asielzoekers, maar ook naar de uitlatingen van CDA-partijleider Wopke Hoekstra om het stikstofbeleid meer tijd te geven en anders aan te vliegen. Onder de ondertekenaars is onder meer Europarlementariër Sophie in 't Veld.


'Ik was echt teleurgesteld in het interview van Hoekstra en ik denk met mij alle D66'ers', zegt Koops tegen het ANP. Hij vindt dat 'de boze stem wel heel vaak in het nieuws is' en wil een signaal afgeven aan de D66-top dat de partijleden achter de landelijke politici staan als zij voet bij stuk houden en niet van afspraken in het coalitieakkoord willen afwijken. De brief is niet alleen aan Kaag en andere D66-politici gericht, maar 'ook aan andere bewindspersonen die staan voor het beleid'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer