Kaag over interview Hoekstra: we moeten ons aan afspraken houden

Ook wat D66-leider Sigrid Kaag betreft blijven de stikstofdoelen voor 2030 staan, ondanks de opmerkingen van CDA-voorman Wopke Hoekstra daarover. 'Het is belangrijk dat we ons als kabinet aan de afspraken houden', zegt zij over de doelen in het coalitieakkoord. 'Dat is de betrouwbaarheid van de overheid.'

Kaag+over+interview+Hoekstra%3A+we+moeten+ons+aan+afspraken+houden
© Dirk Hol

Er is lang gesproken over de afspraak om in 2030 de stikstofuitstoot te verminderen om de natuur te beschermen, benadrukt Kaag. 'Tempo en doelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De natuur kan niet wachten.'

Premier Mark Rutte en minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) zeggen ook dat het coalitieakkoord gewoon wordt uitgevoerd. Zij laten weten dat het CDA ook niet om aanpassing daarvan heeft gevraagd.

Minister Hoekstra zei in het interview in het AD, dat vrijdag veel stof deed opwaaien, ook dat het koopkrachtpakket voor huishoudens 10 miljard euro moet kosten. Kaag benadrukt dat zij namens het kabinet met de fractievoorzitters onderhandelt, als minister van Financiën. 'De fractievoorzitter van het CDA heeft nog geen bedrag genoemd.' Ook heeft ze van de CDA-fractie nog niet gehoord waar dat geld dan vandaan moet komen, aldus de bewindsvrouw.


Ze verwacht niet dat het genoemde bedrag invloed zal hebben op de onderhandelingen. 'Mensen kunnen van alles zeggen. Wat telt is het kabinetsbesluit en de overleggen die ik voer met de coalitie', zegt Kaag. 'Ik ken de cijfers. We hebben een aantal pakketjes al doorgerekend, die zijn bij anderen niet bekend. Ik werk graag op basis van data en cijfers.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer