Langere belichting verhoogt cannabisopbrengst met 20 procent

Lichtproducent Signify en Wageningen University & Research (WUR) hebben een lichtrecept vastgesteld waarmee de bloeiperiode van medicinale cannabis kan worden verlengd, met hogere opbrengsten tot gevolg.

Langere+belichting+verhoogt+cannabisopbrengst+met+20+procent
© Legal Cannabis Coalition (LCC)

Door de belichtingsduur te verlengen van twaalf naar maximaal achttien uur per etmaal, kan de opbrengst tot 20 procent worden verhoogd. Hierin is de timing essentieel. De verlenging moet worden ingezet in de laatste periode voor de oogst en het juiste moment verschilt per cultivar. Langer belichten met een hogere oogstopbrengst als resultaat betekent dat telers ook meer rendement uit hun ledlampen kunnen halen.

De nieuwe inzichten komen voort uit meerjarig gezamenlijk onderzoek van WUR en Signify. In een onderzoeksfaciliteit in Wageningen wordt geëxperimenteerd met verschillende variaties in lichtintensiteit, -duur en -spectrum. Het onderzoek richt zich op specifieke uitdagingen in de medicinale cannabisteelt, zoals het beheersen van de bloeitijd, uniformiteit van het gewas en gelijkmatigheid van de cannabinoïden.


Lichtrecept

De tweede belangrijke uitkomst uit het onderzoek betreft het lichtspectrum: het gebruik van bepaalde kleuren beïnvloedt de kracht van de cannabinoïden. Ook al kunnen er geen vertrouwelijke details over het lichtrecept worden gedeeld, toch zijn WUR en Signify ervan overtuigd dat het zal helpen om een constant niveau van cannabinoïden te krijgen.

Volgens de onderzoekers kunnen telers deze nieuwe kennis in praktijk brengen zodra zij met een nieuwe teeltcyclus beginnen. 'Een van de gevolgen van langer belichten is dat je ook andere aspecten van de teelt aan moet passen, zoals klimaatbeheersing, irrigatie en bemesting. Uit ons onderzoek blijkt dat je vergelijkbare resultaten zult krijgen zolang je deze parameters aanpast naar de belichtingsduur.'

De laatste proef van het onderzoek wordt dit najaar uitgevoerd en afgerond. Daarna zal Signify meer informatie bekendmaken over de uitkomsten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer