Signify stapt in kennisalliantie medicinale cannabisteelt

Signify uit het Brabantse Eindhoven gaat samen met Plagron Professional en Light4Food onderzoek verrichten naar geïntegreerde, ras-specifieke teeltoptimalisatie en nieuwe teeltconcepten voor de gelegaliseerde cannabisteelt. Het onderzoeksprogramma bestrijkt het gehele productieproces, van vermeerdering en teelt tot post-harvest technologie.

Signify+stapt+in+kennisalliantie+medicinale+cannabisteelt
© Bedrocan

Signify is hiervoor strategische samenwerkingen met Limburgse bedrijven aangegaan. Toeleveringsbedrijf Plagron Professional uit Weert levert onder meer meststoffen en teeltsubstraten. Light4Food uit Horst ontwikkelt indoor teelt- en klimaatsystemen. Deze kennisalliantie beschikt over een speciaal voor cannabis ingerichte testfaciliteit in Nederland, waarvoor onlangs een vergunning is afgegeven.

Hoewel er wereldwijd op grote schaal in de legale cannabisteelt wordt geïnvesteerd, is de professionele teelt nog volop in ontwikkeling. Het nieuwe consortium wil op wetenschappelijk verantwoorde basis data verzamelen en nieuwe kennis ontwikkelen die tot beter voorspelbare en goede teeltresultaten leidt. 'De kracht van deze alliantie zit in de geïntegreerde benadering van de teeltoptimalisatie', zegt Udo van Slooten, business leader Signify Horticulture LED solutions.


Lichtbehoeften van cannabisrassen

Het onderzoek moet onder andere meer kennis opleveren over de specifieke lichtbehoeften van cannabisrassen in de verschillende teeltfasen. In combinatie met andere optimalisatie-aspecten van de teelt, variërend van klimaatinstellingen en watergift tot bemesting en biostimulanten, zal dit resulteren in goed onderbouwde teeltconcepten en -strategieën die maatwerk bieden voor klanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer