Signify krijgt toegang tot verlichting Amerikaanse cannabisteelt

Het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify neemt het Amerikaanse bedrijf Fluence over voor een bedrag van 242 miljoen euro. Door de overname krijgt Signify, voorheen Philips Lighting, ook toegang tot lichttoepassingen van dat bedrijf die worden gebruikt bij de legale teelt van cannabis.

Signify+krijgt+toegang+tot+verlichting+Amerikaanse+cannabisteelt
© Signify

Signify verwacht dat de wereldwijde markt voor agrarische belichting met meer dan 20 procent per jaar groeit tot 1,6 miljard euro in 2024. Fluence voegt aanvullende tuinbouwbelichtingstechnologie toe aan de bestaande kennis en expertise van het Nederlandse bedrijf.

Fluence levert onder meer lichtrecepten voor de legale teelt van cannabis. Deze teelt zorgt op dit moment voor het grootste deel van de omzet van het bedrijf. Dat komt door de legalisering in Canada en veel Amerikaanse staten in de afgelopen jaren. Signify benadrukt dat het alleen verlichtingsproducten voor de cannabisindustrie levert aan telers die daar wettelijk toestemming voor hebben. Dat betreft landen waar de teelt voor recreatief gebruik is toegestaan.

Bij Fluence zijn meer dan tweehonderd mensen in dienst en het bedrijf haalde afgelopen jaar een omzet van 124 miljoen euro. Ook heeft het meer dan 140 patenten. Deze zijn gericht op lichtkwaliteit, thermisch beheer en installatiemethoden. De overname wordt begin 2022 afgerond. Dit onder voorbehoud van goedkeuringen door regelgevende instanties en andere voorwaarden.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer